RE: [DML] a few tech questions
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

RE: [DML] a few tech questions



Could be a number of things.

I suggest pulling the line off of the distributor Vacuum Advance to see if 
you have vacuum while idling.  You're not suppost to so this points to 
either:

A bad Vacuum Solenoid
A bad Thermal vacuum switch
A bad Microswitch

This could also point to a bad idle speed motor but I doubt it.  I had 
similar problems on a DeLorean here in NC.  Everything had been replaced but 
the microswitch and the problem persisted with the owner.  I took a look at 
the car and peformed the same tests as you with the same results.  Long 
story short Microswitch.

As far as the battery it could be a number of things but be sure to double 
check all your grounds and make sure they are snug.  I've seen loose 
connections before that only needed a snug and it solved the problem.

Let us know if any of this helps and I will offer other suggestions if the 
problem persists.

Jeff in NC


>From: "Jeremy Popp" <trentjus@xxxxxxxxx>
>Reply-To: dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx
>To: dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx
>Subject: [DML] a few tech questions
>Date: Tue, 22 Nov 2005 12:23:31 -0000
>
>Hello folks!  Some questions about my D:
>
>#1 I just changed the water pump and all the coolant hoses. Upon
>starting it up it idles perfect (as before) around 800 rpm.  BUT,
>after I rev the engine or take it for a spin the throttle sticks
>around 2000 rpms and will not go back down.  When i get behind the
>car and pull the throttle thing back to slow it down all I get is
>massive fluxuating Idle from 500-2000 rpm back and forth.  But, after
>sitting 24 hours I start it again and its back to perfect idle untill
>i rev again. So is this my throttle sticking? Or some sort of vaccum
>leak? Keep in mind I just had everything apart from doing the water
>pump.
>
>#2 My battery is less than a year old. If I start the car every
>single day I never have any starting/power problems. But, if I let
>the car sit say, 3 days and I try to start it I get nothing. All my
>lights come on but when I turn the key I get absolutly nothing. Now,
>if I keep trying, eventually it'll turn over and its all good. The
>longer it sits, the longer it takes to try to start it. But once I
>start it, I can start it 100 times in a row without problems.  Is
>that some sort of relay problem?
>
>#3 When I turn the key to start the car the ignition switch/key
>doesnt spring back to acessory... so after it starts i have to turn
>the key back a little. Ideas?
>
>Thanks sooo much. Details on the car:
>vin 1495
>24 k miles
>alot of original stuff
>temperature outside approx 45-50 (if that matters)
>
>Thanks!
>Jeremy Popp
>
>
>
>
>
>
>
>To address comments privately to the moderating team, please address:
>moderators@xxxxxxxxxxx
>
>For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com
>
>To search the archives or view files, log in at 
>http://groups.yahoo.com/group/dmcnews
>Yahoo! Groups Links
>
>
>
>
>
>






To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at http://groups.yahoo.com/group/dmcnews 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/dmcnews/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    dmcnews-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/
 




Home Back to the Home of PROJECT VIXEN


Copyright 2006 ProjectVixen.com.  All rights reserved.

Opinions expressed in posts reflect the views of their respective authors.
DMCForum Mailing List Archive  DMCNews Mailing List Archive  DMC-UK Mailing List Archive