[DML] Re: a few tech questions
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DML] Re: a few tech questions



Jeremy, perhaps one issue with your DeLorean can be resolved by 
reading the following and I quote, "On early vehicles (prior to VIN 
2547), the starter solenoid's operating voltage, in certain 
conditions, was not high enough to ensure a consistant, reliable 
operation.  This condition was displayed by a voltage drop 
characteristic in the main wiring harness on vehicles with slightly 
discharged batteries.  To correct this condition a starter circuit 
modification was introduced into production starting at VIN 2548".

The rest can be found at
http://www.dmcnews.com/Techsection/starterfix.html

My DeLorean VIN SCEDT26T4BD002261 has 17 digits unlike the one being 
sold by the IRS at auction with only 16 digits.  Somewhere, somehow, 
somebody left one digit out.

I feel for your DeLorean having so many issues at the same time.  
Mine usually has just one or two at a time.  For example high idle 
at 1,600 rpm's.  Nearly identical to Mike's problem 
in message number 58751.

Mark R. Vanyo
DeVanloreanyo

--- In dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx, "Jeremy Popp" <trentjus@xxxx> wrote:
>
> Hello folks!  Some questions about my D:
> 
> #1 I just changed the water pump and all the coolant hoses. Upon 
> starting it up it idles perfect (as before) around 800 rpm.  BUT, 
> after I rev the engine or take it for a spin the throttle sticks 
> around 2000 rpms and will not go back down.  When i get behind the 
> car and pull the throttle thing back to slow it down all I get is 
> massive fluxuating Idle from 500-2000 rpm back and forth.  But, 
after 
> sitting 24 hours I start it again and its back to perfect idle 
untill 
> i rev again. So is this my throttle sticking? Or some sort of 
vaccum 
> leak? Keep in mind I just had everything apart from doing the 
water 
> pump.
> 
> #2 My battery is less than a year old. If I start the car every 
> single day I never have any starting/power problems. But, if I let 
> the car sit say, 3 days and I try to start it I get nothing. All 
my 
> lights come on but when I turn the key I get absolutly nothing. 
Now, 
> if I keep trying, eventually it'll turn over and its all good. The 
> longer it sits, the longer it takes to try to start it. But once I 
> start it, I can start it 100 times in a row without problems.  Is 
> that some sort of relay problem?
> 
> #3 When I turn the key to start the car the ignition switch/key 
> doesnt spring back to acessory... so after it starts i have to 
turn 
> the key back a little. Ideas?
> 
> Thanks sooo much. Details on the car:
> vin 1495
> 24 k miles
> alot of original stuff
> temperature outside approx 45-50 (if that matters)
> 
> Thanks!
> Jeremy Popp
>









To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at http://groups.yahoo.com/group/dmcnews 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/dmcnews/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    dmcnews-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/
 




Home Back to the Home of PROJECT VIXEN


Copyright 2006 ProjectVixen.com.  All rights reserved.

Opinions expressed in posts reflect the views of their respective authors.
DMCForum Mailing List Archive  DMCNews Mailing List Archive  DMC-UK Mailing List Archive