[DMCForum] Re: Front-end vibration
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DMCForum] Re: Front-end vibration



Damn. That's a good story Aaron.

Thanks.

PS- if you haven't registered at dmcforum.org, please do. :)

--- In DMCForum@xxxxxxxxxxxxxxx, "aaron_t_graham"
<aaron_t_graham@xxxx> wrote:
> I had front-end vibration for years.  I replaced everything --
rims,
> tires, some steering/suspension components, etc.  I was really
> frustrated -- after all that, the vibration had subsided a little
> bit, but it was still there.
>
> I took it into a frame/alignment specialty place here in
Indianapolis
> that works on Mercedes and BMWs mostly.  I was starting to think
> there was a problem with the frame such that the car wouldn't take
an
> alignment/balance.  I was ready to spend some big bucks to fix the
> problem.  Only 3 hours after I dropped the DeLorean off, the
mechanic
> there called me and told me my car was fixed and ready to be picked
> up.
>
> Turned out it just needed a balance.  I told the mechanic I had the
> car balanced many times over the years.  He asked me where.  So I
> told him I had it balanced when I got new tires, at least once more
> at pep boys, at BridgeStone when I lived in Austin, etc.
>
> He said "yeah, it looked to me like you had a 'tire store'
balance." 
> Moral: The stupid kids at the tire stores can't get a balance right
> even by accident.
>
> That was last summer.  My DeLorean has been as smooth as silk ever
> since.  No vibration whatsoever.
>
> Aaron
> #1506
>
>
> --- In DMCForum@xxxxxxxxxxxxxxx, "cruznmd" <racuti1@xxxx> wrote:
> > Guys,
> >
> > I'm still ironing out a minor front-end vibration.
> >
> > I have new tires (8 months old). They were balanced of course.
> > My rotors have been freshly turned.
> > My front calipers are new and don't bind or grab.
> > My sway bar bushings are all new.
> > The front-end was aligned and it's well within specs.
> > I've checked my tire pressure.
> >
> > The vibration begins at 55mph, is worst 60mph, lessens at 65mph
and
> > is about gone from 70mph+.
> >
> > Did I perhaps throw a wheel weight? Also, could worn control arm
> > bushings (upper/lower) cause this?
> >
> > Thanks,
> > Rich A.



Yahoo! Groups Links



Home Back to the Home of PROJECT VIXEN


Copyright 2006 ProjectVixen.com.  All rights reserved.

Opinions expressed in posts reflect the views of their respective authors.
DMCForum Mailing List Archive  DMCNews Mailing List Archive  DMC-UK Mailing List Archive