[DML] Re: lambda warning
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DML] Re: lambda warning






hi

mine is about the same!!.

stored (outside) for 12 years then shipped to the Uk!.

now mine seems to do the same, runs for about 30 seconds then chugs 
and dies.

accelerator pedal does not hlp, still chugs and dies.

restarts then does the same.

after a few times struggles to start (could be battery low).

it does buzz though so i think the frequency valve is OK.
for the first few seconds i think it runs on fuel from the cold 
start valve untill the injectors take over.

i have replaced tank, pump, accumulator, fuel filter, some fuel 
lines, CPR, Cpr delay valve.

still did the same.

thought maybe a vac leak and decided to remove air manifold (had a 
pump leak anyway so needed to do this quick)

just about to put all back on.

reconditioned pump, new hoses, new spark plugs/coil/rotorarm, new o 
rings everywhere.

so check for a leak, particularly the seal to the co adjuster(mine 
is like a putty seal), the air inlet under the air venturi (brass 
keeper and o ring).

i have tested the sensors in the y pipe under the manifold and did 
not seem to get the correct readings.
as far as i can tell (but could be wrong) my lamba sensor has failed 
(i know-rare) and could be telling the cpu that the car is warm and 
to cut in the lambda system (during warm up this is not engaged)
so i think! that mine might be overfueling or something if that is 
possible with prv system-not sure.

have you tried a fuel pressure test kit. if mine still does not run 
then that is my next move.
have you replaced the whole distributor? for a recon one? have you 
tested the injectors with pump running?

i'm also replacing my vac solenoid (for the few dollars it costs) 
and bleeding my clutch, and have removed the plunger to the fuel 
distibutor for cleaning.

it will be a couple of weeks but i can let you know if it works.

sounds exactly the same symptoms, so if you get yours running let me 
know!.

Regards

Steve

UK









--- In dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx, "sfdelorean" <sfdelorean@xxxx> wrote:
>
> Have just stated a 1982 for the first time since 1992. New fuel 
pump
> cleaned tank, ran sea foam thru system, then replaced fuel
> distributor, injectors and warm up regulator that had 3000 miles 
since
> rebuild.  Car will start but lambda warning light comes on and 
RPM's
> are limited and car appears to loose power and not idle up after a 
few
> hundred yards. Help!
>










To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at http://groups.yahoo.com/group/dmcnews 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/dmcnews/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    dmcnews-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/
 





Home Back to the Home of PROJECT VIXEN


Copyright 2006 ProjectVixen.com.  All rights reserved.

Opinions expressed in posts reflect the views of their respective authors.
DMCForum Mailing List Archive  DMCNews Mailing List Archive  DMC-UK Mailing List Archive