[DML] Cold Start Valve circuit
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DML] Cold Start Valve circuit



My cold start valve is not opening under normal cold start conditions -
no spray.

My cold start valve does not open when the thermo time switch is
bypassed and jumpered out - no spray.

The Cold Start valve sprays fine when I supply it with +12V and ground
directly at its connectors - perfect spray pattern.

Lets see if I have this right...  

It looks like ground runs from the hot start relay socket, through the
thermo switch, to one terminal, and the cold start valve using a
blue/black wire

The +12 is supplied from a white/red wire at the starter?

So, with the jumper installed I should first look for continuity from
ground to the terminal on the cold start valve which ties to the
blue/black wire, if that is good then I hook back up to the thermo time
switch and check again.  

I then look for +12 on the white/red wire while cranking?

In theory it sounds ok, but I think I'm a little off here - any help or
suggestions?

Thanks...

Tom
10902





To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at http://groups.yahoo.com/group/dmcnews 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/dmcnews/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    dmcnews-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/
 





Home Back to the Home of PROJECT VIXEN


Copyright 2006 ProjectVixen.com.  All rights reserved.

Opinions expressed in posts reflect the views of their respective authors.
DMCForum Mailing List Archive  DMCNews Mailing List Archive  DMC-UK Mailing List Archive