RE: [DML] Cold Start System
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

RE: [DML] Cold Start System



Todd, It's like David and Elvis has said, there could be a problem in the
solenoid. The correlation between the starting and the accessories
connection are totally independent of each other. The car could start fine
and the accessories connection could be bad inside the solenoid. There are
solenoid pictures on the web site for further help.
John Hervey


-----Original Message-----
From: dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx [mailto:dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx]On Behalf
Of Todd Nelson
Sent: Thursday, August 04, 2005 6:41 AM
To: DMC-News
Subject: [DML] Cold Start System


List:

In my attempt to figure out my occasional odd starting problem, I think I
may have found something and would like your opinion.  I think my problem
has been lying in the fact that my cold start valve never actually fires.  I
have verified that the valve itself is operational by replacing it's power
source with that of the CPR, and gas squirts just fine.  So you are probably
thinking that my thermal time switch is bad, I ruled that out by verifying
that there is continuity between the two terminals on the TTS when there
should be.  I even bypassed the TTS altogether and manually grounded the
cold start valve and still nothing.  Then I put the voltage meter on the
cold start valve connector and found that there were only 9-10 volts while
cranking.  Is this enough juice to fire the cold start valve?  I figured it
would need a full 12, so this lead me to think that maybe my starter
solenoid is failing and not giving enough voltage to the cold start valve.
Do you think my conclusion is correct?  However, it would seem odd that my
starter solenoid would be failing yet the starter motor itself would
function just fine, but I guess it's possible.  Also, I have taken off all
of the solenoid wire connections and cleaned them thoroughly and the battery
is new with a full charge.  Kevin, you mentioned a while back that you had
the same issue, you may want to check the voltage to the cold start valve
too.

Also, thanks to John Hervey for spending the time on the phone yesterday
about this problem.

Thanks,
Todd Nelson
1561, Vermont

[Non-text portions of this message have been removed]





To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at
http://groups.yahoo.com/group/dmcnews
Yahoo! Groups Links











To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at http://groups.yahoo.com/group/dmcnews 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/dmcnews/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    dmcnews-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/
 




Home Back to the Home of PROJECT VIXEN


Copyright 2006 ProjectVixen.com.  All rights reserved.

Opinions expressed in posts reflect the views of their respective authors.
DMCForum Mailing List Archive  DMCNews Mailing List Archive  DMC-UK Mailing List Archive