[DML] Re: DeLorean died while driving: Update
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DML] Re: DeLorean died while driving: Update



Hello everyone,

I just wanted to give everyone an update and provide some good 
news.  After spending a few hours with a multi-meter and test leads 
today, I discovered that the culprit was the main relay located on 
the firewall of the engine compartment.  I wish I could say it was 
my expert electrical know-how, however it was actually just a lucky 
guess along with the process of elimination provided by the members 
of the DML.  

>From what I understand this particular relay doesn't often fail, but 
I suppose anything is possible.  

Thank you to everyone for their insight; I used your suggestions in 
the process of troubleshooting this problem down.  I guess after 25+ 
years you can't expect a relay to perform as well as it did when it 
left the factory.  Furthermore, my next purchase will be an RPM 
relay, because I'm sure that mine is on borrowed time anyways.

Thanks to everyone again,

Andrew
4194
Lansing, MI

--- In dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx, "sweetp01569" <paul.sweet@...> wrote:
>
> I , too, experienced the same thing Andrew did.  Just driving down 
> the road, then all of a sudden the engine just died.  It would not 
> start.  It turned out to be the RPM replay.  After being towed 
home, 
> and replacing my alternator (which is what I thought went bad), it 
> still would not start.  I replaced the RPM relay with the original 
> that I kept  It now works fine.
> 
> Paul
> --- In dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx, Peter Lucas <lucas@> wrote:
> >
> > When precisely the same thing happened to me one day, it turned 
> out  
> > to be one of the wires into the ignition resistor.   Broke right 
> off  
> > the connector.   I have no idea why--vibration fatigue, I 
> suppose.    
> > It was a two minute fix which I accomplished at the side of the 
> road.
> > 
> > --Pete Lucas
> >    VIN #0670
> > 
> > 
> > 
> > On Oct 21, 2007, at 10:08 PM, Andrew wrote:
> > 
> > > I was driving my DeLorean today, and everything was going 
fine, 
> so I
> > > thought...As I made a left hand turn the car died and would not
> > > restart. At first I thought the problem was the fuel pump (as 
the
> > > pump was not running at all) however after towing it home I 
> jumped
> > > the fuel pump and it worked, but the car still wouldn't start. 
I
> > > don't hear the normal buzzing of the frequency valve either.
> > > Needless to say this problem is very troubling. Could this be a
> > > symptom of a bad RPM relay?
> > 
> > 
> > 
> > 
> > [Non-text portions of this message have been removed]
> >
>




To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at http://groups.yahoo.com/group/dmcnews 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/dmcnews/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/dmcnews/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    mailto:dmcnews-digest@xxxxxxxxxxxxxxx 
    mailto:dmcnews-fullfeatured@xxxxxxxxxxxxxxx

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    dmcnews-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/
 


Home Back to the Home of PROJECT VIXEN


Copyright 2006 ProjectVixen.com.  All rights reserved.

Opinions expressed in posts reflect the views of their respective authors.
DMCForum Mailing List Archive  DMCNews Mailing List Archive  DMC-UK Mailing List Archive