RE: [DML] Re: Maybe Catalytic?
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

RE: [DML] Re: Maybe Catalytic?



Thanks David.  Tune was done about a year ago, but drove it less than 1000
miles since (been travelling).  Timing was right on - so that wasn't an
issue.  I also drove it 50 miles before bringing it to the Smog Technician.

No misfires - she ran quick, just like how it's always driven.  The only
issue was the rough idle at first start (but I expected that for sitting
around).  

It sounds like you're not expecting the CC to be the least possible culprit
here.  

-----Original Message-----
From: dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx [mailto:dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of
David Teitelbaum
Sent: Thursday, January 19, 2006 6:56 AM
To: dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx
Subject: [DML] Re: Maybe Catalytic?

You didn't mention how long it has been since you did any type of tune-up
work on the car. Fresh gas is always a good thing to have.
Using a good injector cleaner once in a while is also a good idea. I don't
think you will change the #'s much using different octane. IMHO I suggest a
tune-up changing the fuel filter, spark plugs, ignition wires, distributer
cap and rotor, all the little vacuum lines, and cleaning and testing the
injectors. I also would check the ignition timing and the mechanical and
vacuum advance. If all this doesn't improve your #'s you  *may*  need a
catalytic converter.
David Teitelbaum
vin 10757



--- In dmcnews@xxxxxxxxxxxxxxx, "Redgee Capili" <redgee@xxxx> wrote:
>
> Hi Everyone
>  
> It's been a while since I've written the group.  I read through some
of the
> archives (lots of great information there), but I was hoping to get 
> some experienced minds on this one.
>  
> I recently failed my smot test (California), and the results were as
> follows:
>  
> At 15mph
> RPM - 1916
> CO2 - 14.2
> O2 - 0.1
> HC - 141max, 45ave, 94meas
> CO - 0.99max, 0.16ave, 0.94meas
> NO - 1148max, 434ave, 45meas
> Result - Pass
>  
> At 25mph
> RPM - 1903
> CO2 - 14.4
> O2 - 0.5
> HC - 113max, 33ave, 15meas
> CO - 0.79max, 0.14ave, 0.00meas <--- this showed normal after a
manual test
> NO - 978max, 357ave, 1787meas  <<<<< problem - pass is 1100 Result - 
> Fail
>  
> The technician went through a series of checks based on the results
and he
> suggested either the fuel injection or fuel pump not sending enough ga







To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at
http://groups.yahoo.com/group/dmcnews
Yahoo! Groups Links



 







To address comments privately to the moderating team, please address:
moderators@xxxxxxxxxxx

For more info on the list, tech articles, cars for sale see www.dmcnews.com

To search the archives or view files, log in at http://groups.yahoo.com/group/dmcnews 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/dmcnews/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    dmcnews-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/
 




Home Back to the Home of PROJECT VIXEN


Copyright 2006 ProjectVixen.com.  All rights reserved.

Opinions expressed in posts reflect the views of their respective authors.
DMCForum Mailing List Archive  DMCNews Mailing List Archive  DMC-UK Mailing List Archive